Bare seier er bra nok

Magne Klann stiller i Færderseilasens mest kompetitive klasse, Expressen. Lista legges høyt.

Publisert Sist oppdatert

Hovedbildet: Tett på startlinja hver tirsdag i Oslofjorden. Foto Magne Klann.

Express-klassen har i de site 15 årene vært Færderseilasens største en-type klasse. I 2005 deltok det hele 51 båter, og i de siste årene har deltagelsen ligget godt over 30 båter. I år stiller der 33 båter på startlinjen, og klassen er hottere enn noen gang.

Kongeklassen

Expressklassen har samlet mange av Norges beste seilere. I fjor kjøpte en av de norske seilere med flest NM-medaljer, Geir Victor Svendsen, en Express. I år låner Kong Harald en Express som han seiler tirsdagsseilaser i Oslo Seilforening med. Men kongen vil ikke seile Express under Færderseilasen, da skal han seile 8 meteren «Sira», som i fjor.

– Express treningene på tirsdagene i regi av Oslo Seilforening har blitt et ukentlig NM, mener Magne Klann. Her stiller våre beste seilere, regattaen blir tracket hver gang, slik at seilasene kan bli analysert, og det er trenere på vannet.

Satser på seier

Seilas medarbeider Magne Klann seiler om bord i båten «Express», med Øystein Fuglesang som skipper.

– Vi ledet så mye at vi ikke kunne se Expressen bak oss, men ble tatt igjen, og kom kun som nummer to i mål for noen år siden, og det var bittert, så kun seier er bra nok, mener Klann, som skyter inn at nok svært få ser dem som favoritter i klassen.

– Hvergang med Trygve Leergaard er klar favoritt. Han vant i fjor, og leder serien av tirsdagsregattaer i Oslo Seilforening, forteller Klann. Friistilt Noch Einmal ligger på andreplass etter 11 seilaser, og denne båten med Mathias Ruben Friis som skipper er også en favoritt sammen med impuls med Morten Aagaard som skipper og «Glory» med Geir Victor Svendsen som skipper.

i 2007 var det 45 Expresser på startlinjen i Færderseilasen. I 2005 var det hele 51.