Jolie Briser vant det første Fastnet Race i 1925

Fastnetvinneren fra 1925 tilbake i regattaen

Den berømte losbåten fra 1913, «Jolie Brise» som vant den første seilasen i 1925 er tilbake og deltar i årets Fastnet Race.

Publisert Sist oppdatert

«Jolie Brise» har deltatt i Fastnet Race fire ganger, med seire i 1925,1929 og 1930. Eieren Evelyn George Martin  var etter det første racet en av stifterne av Ocean Racing Club som først i 1931 kunne legge Royal til tittelen og ble RORC.

Dauntsey's School kjøpte «Jolie Brise» i 1977 og har eid og pleiet den klassiske båten siden. Skipper Toby Marris forteller at siden Dauntsey's School startet å seile «Jolie Brise» mer enn 9,000 eleber har seilt med den. Båten seiles i 220 dager hvert år, ca 10.000 nautiske mil.

. Vi har seilt båten over Atlanterhavet i Tall Ships Race og vært så langt nord som Polarsirkelen, så langt øst som til Russland og syd til Kapp Verde øyene, sier Marris. «Jolie Brise» er tilgjengelig for charter, men i feriene på Dauntsey's School er det elevene som har førsterett. Til årets  Fastnet Race blir båten bemannet med syv jenter og gutter fra Dauntsey's School, alle under 18 og to besetningsmedlemmer utvalgt av The Ellen MacArthur Cancer Trust. Årets regatta blir en opplevelse for livet. Denne regattaen vil være en viktig del av båtens historie, så det er veldig spesielt, sier Toby Marris.