Glade seilere til ISAF jr VM

Med gode plasseringer i helgens mønstringsregatta i Gøteborg gjorde NTG seilerne rent bord da det norske laget til ISAF jr VM ble tatt ut.

Publisert Sist oppdatert

Hovedbilde: Line Flem Høst, Ragna og Maia Agerup og Knut Reidulff. Foto Frank Kirkeland

Etter mange korte og fartsfylte seilaser på de puplikumsvennlige banene til GKSS i Längedrag ble det historiske gode resultater fra NTG seilerne i helgens regatta som også tjente som uttak til ISAF jr VM, skriver NTG på sin facebook side. Aldri før har NTG seilerne dominert resultatlistene på denne måten. Med jevn god seiling lørdag og søndag kunne Henrik Begby klasse 3B i Bærum ta steget opp på pallen til en sterk 3.plass. Med de beste svenske seilerne på plass er dette imponerende av den lovende KNS seileren.

I skiff klassen 29er har Maia og Ragna Agerup beseiret flere av de rene guttebåtene og peker seg ut som den desidert beste jentebåten i verden. De unge søstrene som går i 2 klasse, satser mot ISAF junior VM i juli, før de for fullt konverterer til OL klassen 49er FX. De seiler raskest av alle på lens og kan med bedre toppfart på kryss kjempe med de beste gutta.

Den store overraskelsen var i Laser Radial hvor Knut Reidulff viste seiling i toppklasse. Den lovende Askerseileren går det første året ved NTG og viste imponerende taktikk og strategikunnskaper. Line Flem Høst ble 10, Torstein Langan 15 og Eline Elnan 24.

Etter helgens siste kvalifiseringsregatta i Gøteborg er ISAF Youth Worlds uttaket klart. For første gang er alle kvalifiserte seilere fra NTG Seiling. Ragna Agerup og Maia Agerup, klasse 2B seiler for Norge i 29er. Line Flem Høst, 2B som har sølv fra samme mesterskap i fjor seiler Laser Radial og Knut Reidulff 1B kvalifiserte seg i klassen Laser Radial gutter. Det har vært et spennende uttak, men svært jevnt for begge Laser klassene.

Mesterskapet arrageres i år på Kypros i juli og er det største innen internasjonal juniorseiling.