Vendee Globe-heltene hedret

Som den syvende i rekken satte Vendee Globe-vinneren Francois Gabart sitt fingeravtrykk på «The walk of fame».

Publisert Sist oppdatert

HOVEDBILDE: Francois Gabart setter av sitt håndtrykk i platen i «Walk of fame» i Vendee. |Foto: Vincent Curuchet)

Titouan Lamazaou, Alain Gautier, Christophe Auguin, Vincent Rou og Michael Desjoyeaux – alle franske – har gjort det før ham; satt sitt fingeravtrykk på en plate som er støpt ned i strandpromenaden i den franske byen Vendee. «The walk of fame» heter strekningen der platene er, og de er der for å hedre vinnerne av regattaen som har gjort den ellers så anonyme franske byen verdenskjent.

11. mai var det premieutdelingsdag for Vendee Globe, og nærmere 100 000 mennesker hadde samlet seg i byen for å hedre de 11 seilerheltene som fullførte racet. Alle var til stede, og alle fikk oppmerksomhet. Likevel, det var Francois Gabart, som nylig var på Norges-besøk som stod i sentrum for begivenhetene.

Spillefilm om Vendee Globe

Selve premieutdelingen foregikk på en gedigen scene, og for alle dem som ikke stod nær nok scenekanten til å kunne se seilerne, ble det hele overført på en 500 kvm stor storskjerm. Der ble det også vist en 15 minutter lang sekvens med høydepunkter fra regattaen.

De fikk også se de første klippene fra spillefilmen «En Solitaire» om Vendee Globe-seilasen, som har premiere på franske kinoer 6. november. Hovedrolle-innehaveren Francois Cluzet var også til stede.

Det hele ble avsluttet med et 10 minutter langt fyrverkeri.

Noen som sa at seiling har litt større oppmerksomhet og status i Frankrike enn i Norge?