Atlantic Odyssey – utfordrer til ARC

Jimmy Cornell utfordrer ARC med to nye turseilaser over Atlanteren.

Publisert Sist oppdatert

HOVEDBILDE: Jimmy Cornell, som i sin tid startet ARC-seilasen, lanserer nå to konkurrerende arrangementer over Atlanterhavet.

Jimmy Cornell, verdenskjent forfatter av langturbøker og mannen bak den populære ARC-seilasen, Atlantic Rally for Cruisers, fra Las Palmas til St. Lucia i Vest-India, lanserer i dag et nytt tilbud til turseilere med planer om å seile over Atlanteren i organiserte former. Den første seilasen starter allerede 17. november i år fra Arrecife på Lanzarote og går til Le Marin på den franske øya Martinique.

Seilas nummer to har start fra Santa Cruz på La Palma 12. januar neste år og går til St. George’s på Grenada.

– Atlantic Odyssey blir et rent turseiler-arrangement, ingen kappseilas, presiserer Cornell i en epost til Seilas.

– Det var slik ARC var i min tid, fortsetter han.

– Seilasen skal bli mindre kommersiell og både rimeligere og enklere lagt opp. Startkontingenten blir 500 euro, uten tillegg for mannskap og uavhengig av båtens størrelse. Alle som deltok i en av ARC-seilasene Jimmy Cornell var ansvarlig for, får 50 prosent rabatt.

Sponsorstøtte

Seilasen blir sponset av havnen såvel som av myndighetene på Lanzarote. Marina Lanzarote er en helt ny båthavn i hovedstaden Arrecife. Her er det både slipp med kraner og alle servicefasiliteter. Den ene av kranene løfter opp til 820 tonn! På øya La Palma, der den andre seilasen starter neste år, samles båtene i marinaen i hovedstaden Santa Cruz.