Matchseiling i AC45 på foiler

Oracle Racing og Artemis Team benytter ventetiden til å trene matchseiling i AC45, nå på foiler. Se videoer. Og mens disse seilte benyttet Grant Dalton og Russell Coutts anledningen til å gå i strupen på hverandre under en veldedighetsmiddag.

Publisert Sist oppdatert

Se videfolmene fra begge lag;

Hva gikk galt?

Det var spørsmålet Team New Zealand boss Grant Dalton da han og Sir Russell Coutts møttes i en veldedighetsmiddag fredag. Dalton spilte av en video med et intervju med Larry Ellison fra 2010 der han lovet 16 deltakere med flere internasjonale lag enn noen gang før og han anslo kostnadene ved å delta til USD 2m-4m. Han lovet også at designregelen skulle forenkles og at båtene ville bli billige å bygge. Det skulle heller ikke vendes tilbake til vingmasten man hadde sett på Oracle’s trimaranen som vant deed of gift challenge i 2010.

- Mate, what the hell went wrong? spurte Dalton etter at videoen var avsluttet, til stor latter blant gjestene.

Dette fikk Russell Cours til å hisse seg kraftig opp da han senere på kvelden tok Oraclebossen Larry Ellison i forsvar. Han lyktes imidlertid ikke i å tilbakevise det generelle inntrykk av at America's Cup 2013 blir en helt annen regatta en det som var forespeilet.