Klar seier til Kongen da passatvinden kom til Antigua

I den første av gårsdagens to seilaser vant Kong Harald og manskapet med nesten ti minutter på korrigert tid. Med 2. plass i den andre holder «Whisper» 2. plass sammenlagt.

Publisert Sist oppdatert

Etter to dager med relativ lett vind etter Antigua standard, slo passatvinden til for fullt igår. Dermed ble det en fantastisk dag på sjøen med mye action, særlig blant de største båtene i klasse CSA1 der Kong Harald deltar med 78 foteren «Whisper». Disse båtene seilte på en langh pølsebane  ved sydvestsiden av øya. I den første av to seilaser var Kong Harald suveren og vant på korrigert tid med nesten ti minutter. I den andre ble det 2. plass. Her vant peruvianske «Kuankun» som femdeles leder sammenlagt, 3 poeng foran kongen.

Kong Harald uttalte seg svært rosende om Antigua Sailing Week, da han ble intervjuet på bryggekanten etter seilasene. - Jeg har ikke vært og seilt her på flere år, men jeg er svært fornøyd med regattaledelsen og forholdene her, særlig fordi det er temmeig kjølig i Norge på denne årstiden. Seilingen har vært veldig kompetitiv og jeg må berømme mannskapet på «Whistler» for å seile ekstremt bra. Vi ser frem til mer seiling under friske forhold. Idag var en typisk dag på Antigua, sol og varmt med frisk passatvind, sa kongen.