Typisk Antigua vær
76 foteren «Whisper¢ fotografert i St. Tropez i 2008

Kongen først rundt Antigua

Antigua Sailing Week startet igår under ideelle forhold. 78 foteren «Whisper» med Kong Harald som skipper var først rundt øya.

Publisert Sist oppdatert

Sol fra skyfri himmel og en mild bris gjorde starten på årets Antigua Sailing Week perfekt, også for dem som ikke hadde noe å hente ved det rikholdige premiebordet.

Rgattaen startet med det tradisjonsrike Round Antigua Race sponset av Yachting World hvis journalist Matt Sheehan var ombord på «Quokka», en Grand Soleil 43  som etter jurybeslutning delte over all seieren med First 40, «Lancelot II», skipper Chris Jackson.

Seilasen rundt øya ble en lettvindsaffære som stilte store taktiske krav til mannskapene. Kraftig strøm og havdønninger gjorde forholdene svært krevende. Start og målgang var lagt utenfor Fort Charlotte ved innseilingen til Nelson´s Dockyard.

Kong Harald som er skipper på den innleide «Whisper», en Southern Wind 78 fra 2001, tegnet av Reighel Pugh, var først i mål etter vel seks timers seilas og vant med det The Yachting World Round Antigua Trophy, men etter at tidene ble korrigert var det Jorge Bellina Lishner’s peruvianske Soto 48, «Kuankun» som vant klasse CSA 1. Denne båten er bygget i Argentina i 2011, men nesten hele mannskapet er fra Lima, Peru. Kongens deltakelse i Antigua Sailing Week er en forsinket fødselsdagsgave fra seilerne på Fram-laget som også var tallrike blant mannskapet ombord.

Se video