Ruth glimtet til

Kristian Ruth glimtet til med 3. plass i den første av gårsdagens seilaser.

Publisert Sist oppdatert

Etter sitt lange avbrekk er Kristian Ruth foreløpig for ujevn til å nå opp i et sterkt internasjonalt Laserfelt, men med gårsdagens 3. plass i den førse enkeltseilasen viste han hvilke muligheter som bor i Askerseileren. Sammenlagt har han nå klatret til 35. plass i et felt der den brasilske veteranen Robert Scheidt har tatt ledelsen før medaljefinalen.

Maria Mollestad greide ikke å avslutte i samme stil som hun startet regattaen. 11 og 17 igår holder til 14. plass, 23 poeng bak nummer ti som blir siste seiler i  medaljefinale. Men Bærumsjenta blir stadig bedre etter sin operasjon i armen, og med sluttplassering i den beste tredelen er det ingen grunn til å være misfornøyd med Mollestads innsats i regattaen.

En 6. plass og en tjuvstart avsluttet sølvfinalen for Sebastian Wang-Hansen som ikke klarte å følge opp plasseringen fra Palma. 2. plass i sølvfinale og 28 sammenlagt i et felt på 52 føles neppe godt nok for den amisjonsrike brettseileren.

- Hyeres er over. Endte totalt 5 etter 4. og 2.. plass siste dagen. Seilte bra de tre siste dagene og hadde jeg hatt like gode plasseringer i begynnelsen av regattaen hadde jeg kjempet jeg om medalje, sier vår 2.4-meter mester Bjørnar Erikstad. - Men man må begynne bra fra første dag. Jeg er totalt sett fornøyd. Seiler mye riktig og har god båtfart. Trives fortsatt bedre når det blåser enn i lettvær. Det må jeg jobbe med fremover. Nå blir det noen måneder med trening hjemme før jeg seiler internasjonalt igjen i august, sier han.

Og her er rappporten fra Sonar-laget:

Regattaen i Hyeres ble avsluttet fredag. Vi seilte ikke helt perfekt den siste dagen, og fikk plasseringene tre og fem i mål. Det var veldig jevnt blant båtene på toppen av resultatlisten, så vi rykket ned på 3.plass sammenlagt, etter to dager med den gule ledertrøya. Det er selvfølgelig bittert at gullet ryker den siste dagen av regattaen, men vi er godt fornøyde med en 3.plass. Det skal sies at konkurrentene våre i regattaen var de fem beste båtene fra Paralympics. Vi tar med oss alt det positive fra oppholdet i Hyeres! Vi har hatt det kjempefint og fått veldig mye ut av treningen og regattaen.

Etter seilingen fredag ble båten løftet opp, rigget ned og pakket. Vi fikk med oss premieutdelingen før vi pakket koffertene og kjørte nordover. Sigyn ble kjørt til Nederland, og der skal hun stå til vi kommer 18.mai. Neste regatta for oss er Europacup i Medemblik, og i mellomtiden skal vi trene hjemme og synge glade sanger for Norge.

.