Skal reise kjerringa i dag

Skal reise kjerringa i dag

De norske seilerne startet beskjedent i Hyeres, men har lovet å reise kjerringa i dag.

Publisert Sist oppdatert

HOVEDBILDE: 113 seilere deltar i Laser-klassen i Hyeres.

Hurra-ropene stod ikke i taket da de norske seilerne kom tilbake i havn etter gårsdagens seilaser i verdenscupen i Hyeres. Ordet som best betegner de norske seilernes plasseringer, må være ordet «beskjeden».

Relativt sett var det Laser-seileren Kristian Ruth som er kommet best i gang med en 44. plass i et felt på 113 seilere, og med en 7. plass i en av tre seilaser, fikk han vist at potensialet er der. 28. og 29. plass i de to øvrige seilasene var derimot mer ordinært. Med sin 44. plass er han den eneste av de norske seilerne som befinner seg godt inne i beste halvdel av feltet.

Brasilianeren og den gamle Laser-mesteren Robert Scheidt, har gjort come back i denne klassen, og han viste at han ikke har glemt hva som skal til for å hevde seg. Han ligger på 5. plass så langt, men må se landsmannen Bruno Fontes foran seg på 2. plass. Kroaten Stipanovic Tonci var suveren i går og vant to seilaser og leder med det klart.

Bjørnar Erikstad seilte inn til 5. og 9. plass i 2.4 mR-klassen, og han ligger med det på 7. plass sammenlagt av 14 seilere. Det norske Sonar-laget var enda mer beskjeden og inntar 5. plassen sammenlagt etter to 4. plasser. 6 lag deltar i den klassen.

Brettseileren Maria Aadland Mollestad er nr. 25 av 44 seilere, mens lagkamerat Sebastian Wang-Hansen i RS:X-klassen er nr. 28 blant guttene. 51 seilere er det i hans klasse.

Verdebnscupen fortsetter i dag med innledende seilaser, og ifølge værmeldingen kan det bli en lang dag. Det er ikke rare vindpilene som vises på kartet. Mer vind er det derimot ventet på onsdag.

– De norske seilerne har bestemt seg for å reise kjerringa etter denne åpningsdagen, lover Norges Seilforbund på sin nettside.