Volvo Ocean Race avventer piratfaren

Etappe to i det kommende Volvo Ocan Race tar båtene rett gjennom piratfarvann, men ledelsen i regattaen har ennå ikke tatt stilling til hvordan man skal sikre seilerne.

Publisert Sist oppdatert

Ledelsen i Volvo Ocean Race har foreløpig ikke tatt stilling til hvordan de skal takle piratfaren etter at ruten for regattaen nylig ble annonsert. Den andre etappen som tar båtene fra Recife i Brasil til Abu Dhabi i den persiske gulf, tar båtene gjennom et område der piratfaren er særlig stor og hvor regattaen sist gang måtte avbrytes for at båtene skulle transporteres på lastebåt fra Maldivene til Abu Dhabi og tilbake.

Regattaledelsen kan måtte benytte samme sikkerhetstiltak denne gangen, men man har valgt å se tiden an før man tar noen beslutning. Ledelsen begrunner dette også med at piratfaren i området ved Hormuzstredet er mindre etter at internasjonale marinestyrker i lengre tid har patruljert omådet utenfor kysten av Somalia.

Åtte båter, alle 65 fots entypebåter, er ventet å starte regattaen i Alicante med kurs for det første etappemålet i Recife, før de legger ut på den nesten 10000 nautiske mil lange etappen rundt Sør Afrika til Abu Dhabi.