Fullt hus på Vendee Globe-foredrag

Benkeradene til Francois Gabarts foredrag fylles opp, men det er ennå noen plasser igjen.

Publisert Sist oppdatert

HOVEDBILDE: Mottagelsen og gleden var stor da Francois Gabart kom i mål etter å ha vunnet Vendee Globe.

Interessen rundt den franske Vendee Globe-vinneren Francois Gabart foredrag på Norsk Maritimt Museum 25. april er stor, og til nå har 140 seilere meldt seg på.

Norsk Maritimt Forlag AS, som har invitert soloseileren Gabart, har ca. 200 plasser til rådighet i museumslokalene, og de fleste benkeradene vil trolig være fylt opp når den franske seileren inntar podiet.

Heltestatus i Frankrike

Francois Gabart ble fransk rikskjendis etter at han vant Vendee Globe, og han har vært et yndet intervjuobjekt i franske medier. Mang en avis og mangt et ukeblad har hatt franskmannen og hans norske samboer, Henriette Gill, på forsiden. Det sier også litt om anerkjennelsen og statusen han har fått, at den franske ambassaden i Oslo har invitert til stor mottagelse i anledning Gabarts Norges-besøk. Idag mottat Francois Gabart Æreslegionen under en høytidelighet i Paris.

Francois Gabart seilte med et lite norsk flagg på hekken for å vise tilknytningen han har til Norge, og det gjorde nok også sitt til at mange norske seilere «heiet» på Gabart da Vendee Globe-seilasen pågikk ved årsskiftet 2012/13.

Tips til shorthandedseilere

Ved Norsk Maritimt Museum på Bygdøy vil Francois Gabart fortelle om sine opplevelser i Vendee Globe og hva som kreves av en soloseiler på verdenshavene, og han vil nok også komme med ett og annet tips som norske shorthandedseilere kan ta med seg og ha glede av.

Mer informasjon og påmelding finner du på foredragets hjemmeside.