De fem første jentene klare for Team SCA

Team SCA, det eneste rene kvinnelaget i  2014-15 Volvo Ocean Race, har tatt ut de fem første seilerne på laget.

Publisert Sist oppdatert

Carolijn Brouwer (NED), Sophie Cizcek (AUS), Sam Davies (GBR), Annie Lush (GBR) og Liz Wardley (AUS) mønstrer på som mannskap på VO70 båten Team SCA bruker som treningsbåt intill den første av de nye entypebåten VO65 er klar senere i år. Disse er blant rundt 20 seilere som har prøveseilt fra basen i Puerto Calero på Lanzarote. Jentene har testet styrke, utholdenhet og seilerferdigheter og er evaluert av et trenerteam med erfaring fra til sammen 15 jorden rundt seilaser.

- Vi har vært imponert over standarden på seilerne vi har testet, sier Richard Brisius, daglig leder i Team SCA. - Det er ti år siden vi forrige gang hadde et rent jentelag i Volvo Ocean Race, og nivået på seilerne er mye høyere nå, sier han. De fem jentene har bred erfaring fra jorden rundt seilaser solo til OL og matchseiling, og bør kunne være konkurransedyktige i det neste Volvo Ocean Race som starter høsten 2014.

Laget vi ha sin base på Lanzarote frem til starten på regattaen. Team SCA VO65 skal leveres tidlig på høsten i år.

 

Kun fire rene jentelag har deltatt i jorden rundt seilasens 40 årige historie. Siste gang det var et jentelag med i seilasen var i 2001-02 med «Amer Sports Two».