Knallåpning av Bjørnar Erikstad

Bjørnar Erikstad har åpnet bedre enn han noensinne har gjort i verdenscupen på Mallorca.

Publisert Sist oppdatert

HOVEDBILDE: Bjørnar Erikstad har fått fart på sin 2.4 mR og leder på Mallorca.

Med to seire og en annenplass har Tønsberg-seileren Bjørnar Erikstad tatt ledelsen i 2.4 mR-klassen under verdenscupen i Palma på Mallorca. Klassen hadde sine første seilaser i går, og i konkurranse med 24 andre fikk Erikstad en svært god start.

– Bjørnar har gjort fremskritt når det gjelder farten i mye vind og bølger, og han får betalt for det i dag. I tillegg til god fart seilte han veldig bra og hadde god kontroll på skiftene i dag, sier Jacob Haug, landslagstrener for de paralympiske klassene, til Seilas.

– Nå må vi holde trykket oppe på dagens to race, legger han til.

Flott dag for Line Flem Høst

Også Line Flem Høst hadde grunn til å smile i går. 

– Hun hadde en fanastisk dag, sier sportssjef Jan Steven Johannessen.

KNS-seileren seilte inn til en 3. og en 7. plass i Laser Radial, og er nå nummer 12 sammenlagt. Også de øvrige norske Radial-jentene seiler jevnt godt. Marthe Enger Eide, Bærum fikk to 10. plasser og er nummer 19 sammenlagt, Ina Berentsen Kullmann, Bærum  ligger på 21. plass (15. og 9. plass i går), Tiril Bue, KNS er nummer 25 og Celine Therese Herud, Moss er nummer 55.

I Laser Standard ligger Mathias Mollatt fra Moss på en 29. plass, mens Henrik Begby er nummer 77.

Tøft for skiff-seilerne

Også gårsdagen ble frisk i Palma-bukten, men ikke så frisk som under åpningsdagen. At vinden var noe løyere betød at skiff-klassene også fikk seilt sine første seilaser, og det betød en tøff utfordring for Norges unge verdenscup-debutanter. Helene Næss og Marie Rønningen fra Tønsberg seilte inn til en 22. og 27. plass i 49er FX før de måtte kaste inn håndkleet og stå over gårsdagens to siste seilaser.

– De henger med på førstekryssene, men faller av på grunn av manglene teknikk og kløner det litt til, sier Jacob Haug.

For Bror Føyen With og Ludvig Lilleby Johansson fra Asker ble møtet met verdenseliten i 49er-klassen enda tøffere. De slet i dagens vind og fikk ikke notert resultat i noen av seilasene. Det er for øvrig en skjebne de deler med ni andre 49er-lag.

Henger med

Også småsyke Anders Pedersen fra Drøbaksund sliter med å hevde seg. Seileren som for ikke lenge siden brillierte i en stor Finnjolle-regatta i Frankrike, er bare en skygge av seg selv og ligger på 51. plass sammenlagt. 33. plassen i gårsdagens siste seilas var for ham en opptur.

Sebastian Wang-Hansen fra KNS henger fortsatt godt med i brettklassen RS:X, men med stryk i 4. seilas er det ikke rom for ytterligere glipper. 9. plass ble det i gårsdagens andre seilas, og sammenlagt er han nr. 10.

Maria Aadland Mollestad fra KNS ligger på 13. plass sammenlagt i jentenes RS:X-klasse.

Filmen nedenunder er fra første dag av verdenscup-regattaen på Mallorca.

LUFTIG DEBUT: Den nye olympiske katamaran-klassen Nacra 17 fikk en luftig debut i verdenscup-sammenheng på Mallorca. [Foto: Studio Martinez]
FORNØYD: Line Flem Høst kunne smile fornøyd etter en svært god dag på Mallorca. [Foto: Peer Moberg]
BØLGER: For de små 2.4 mR-ene var det høy sjø på Mallorca. [Foto: Martinez Studio]