Tatt av vinden på Mallorca

Det ble en tøff start for de norske seilerne i verdenscup-regattaen på Mallorca.

Publisert Sist oppdatert

Hovedbilde: Det var høy sjø og frisk vind under første dag av verdenscupregattaen på Mallorca. Foto: Studio Martinez.

– Vi fikk en tøff start hvor vi fikk merke at det var lenge siden vi hadde seilt i mye vind, rapporterer Jan-Steven Johannessen, sportssjef i Norges Seilforbund, fra første dag av verdenscup-regattaen Trofeo Princesa Sofia på Mallorca.

Det blåste fra 20 til 27 knop fra vest og det var store bølger, noe som satt de mange vinterrustne seilerne – ikkle bare de norske – på store prøver. I 49er-klassen ble seilasene avlyst etter at det var flere kjøler enn oppreiste rigger å se ute på vannet.

Best på brett

Best start på det hele blant de norske seilerne fikk brettseileren Sebastian Wang-Hansen fra KNS.

– Han hadde en bra dag med en 7. og en 13. plass som resultat, forteller Johannessen. I den unge, norske troppen som seiler på Mallorca er da også Sebastian Wang-Hansen etter hvert blitt den mest rutinerte.

Hans kollega, Maria Aadland Mollestad fra Bærum, tok en 9. plass i første seilas, men hun sto over den neste.

– Maria har en gammel skade i armen, så vi ville ikke ta noen sjanser, sier Johannessen.

Syk Finnjolle-seiler

Heller ikke Anders Pedersen fra Drøbaksund har hatt noen optimal oppkjøring før Palma-regattaen. Han har vært syk, og også han tok til takke med kun én seilas under åpningsdagen. Det endte med en 54. plass i Finnjolle-klassen.

I Laser Radial stiller Norge med hele fem seilere, og de preseterte jevnt og godt og de ligger på 17.-, 19.-, 19.-, 22.- og 50. plass sammenlagt. Ina Berentsen Kullmann fra Bærum på 17. plass var den som overrasket mest – både seg selv, lagvenninnene og konkurrentene:

En fantastisk dag

– For en fantastisk dag! Jeg seilt fortere enn noen gang i dette feltet og jeg har dermed endelig brutt en barriere. Dessverre gjorde jeg noen ekstremt teite feil og kullseilt hele tre ganger, men ligger likevel på en 17. plass! Ble 8 og 13 i dagens to regattaer i opp til 30 knops vind. Herlig følelse å få til noe man har trent på lenge, skriver hun på Facebook-siden sin.

Marthe Enger Eide, Bærum g Line Flem Høst, KNS deler 19. plassen, mens Tiril Bue, KNS er på 22. plass. Unge Celine Theres Herud fra Moss er nummer 50.

Hennes klubbkamerat Mathias Mollatt ligger på 25. plass i Laser Standard, mens Henrik Begby, KNS er nr. 81.

I 2,4 mR, der Bjørnar Erikstad fra Tønsberg deltar, ble det ingen seilaser på grunn av store bølger.

Fullstendige resultater.