«Lionheart», foto Rick Tomlinson
«Hanuman», foto Onne van der Wal

«Hanuman» suverén blant J-båtene

Den historiske regattaen St. Barths Bucket med fem J-båter på samme startlinje, ble avsluttet i helgen. »Hanuman» med Ken Read til rors vant samtlige seilaser og Aksel Magdahl navigerte toerbåten.

Publisert Sist oppdatert

- Det var utrolig morsom seiling, sier Aksel Magdahl som navigerte «Lionheart» der Bouwe Bekking var sailing master og taktiker. - Vi fikk seilt i alle forhold. Vi hadde bra kontroll, og eieren gjorde en utrolig bra jobb men var helt ferdig halvveis inn i siste race. Dette er kanskje de vanskeligste båtene man kan styre, og dette var bare hans femte race i karrieren.

 

Aksel Magdahl forteller at kan knapt har sett noen feiring som den seilerne hadde etter premieutdelingen. Pokalen ble kontinuerlig fylt opp hele kvelden..

 

- Da jeg skulle seile mitt første race i J Class i fjor, ble jeg faktisk litt sjokkert av hvor kompetitiv klassen er, fortsetter Magdahl.  - I den første prestarten gikk vi rett i dial-up med «Ranger» og var nær en head-on kollisjon, jeg løp bakover for å komme unna smellen. Båtene går jo like fort, det er ikke som vanlig handicap-seiling. Og kreftene er store, baugmannen på «Lionheart» endte et par uker på sykehus i fjor. Tilsvarende har skjedd på de andre båtene.

 

- Jeg har mye erfaring med seiling i subtropisk klima og det ga oss en fordel. I tillegg har vi jobbet mye med utvilking av en veldig detaljert værmodell som kanskje er verdens beste for øyeblikket, og det gir en fordel en del dager, spesielt når vinden er påvirket av land i nærheten. Siste dagen splittet vi helt fra feltet selv om vi egentlig bare trengte å slå Velsheda, og fikk et 30-graders skift som vi tjente flere minutter på. I «Caribbean 600», 600 nautiske mil rundt de karibiske øyene, seilte vi forbi de største konkurrentene da vi gikk nær land mens de andre parkerte offshore i vindskyggen under Guadelopes høye fjell, avslutter Aksel Magdahl som har et hektisk seilprogram foran seg utover våren, i tillegg til at han har mange oppgaver som værkonsulent for andre. I slutten av juni og i september blir det nye seilaser med J-båtene, der han igjen mønstrer på «Lionheart».

Resultater:

HANUMAN         1    1    1    1    4  p 

LIONHEART       2    2    4    2    10  p

VELSHEDA        5    3    2    4    14  p

RANGER            4    5    3    3    15  p

RAINBOW          3    4    6    6    19  p