Kongen deltar i Antigua Week

I følge regattaens hjemmeside skal kong Harald delta i årets Antigua Sailing Week om bord på Peter Harrisons 115 fot maxi, «Sojana».

Publisert Sist oppdatert

Antigua Sailing Week er den mest tradisjonsrike av vårens regattaer i Karibia, og den ble etablert for charterbåtene som gjerne avsluttet vintersesongen i Antigua på denne tiden, før de ble utrustet for turen over til sommersesongen på denne siden av Atlanterhavet. Senere er regattaen blitt en samling for de sprekeste store båtene også utenfor chartermarkedet. 

Kongen mønstrer på som mannskap i denne regattaen med Peter Harrisons 115 fots maxi, men det er grunn til å anta at hans erfaring vil komme best til sin rett bak i båten, som rormann eller taktiker.

America’s Cup og OL

Det er en erfaren seiler Kongen deltar sammen med i denne regattaen. Peter Harrison ble for alvor kjent i seilerkretser da han i 2003, delvis med egne midler, gjennomførte det første britiske America's Cup-prosjektet på 15 år. Siden har det ikke lyktes å få frem et britisk lag, til tross for helhjertet innsats, blant annet av mannen bak London-OL, Sir Keith Mills og hans Team Origin. Resultatmessig ble America's Cup-deltagelsen ingen suksess for Harrison, og etter at dette prosjektet ble avsluttet, konsentrerte han seg om storbåtseiling med den Bruce Farr-designede «Sojana».

Også i forretningslivet er Peter Harrison en suksesshistorie, etter at han i 1979 kjøpte IT-selskapet Chernikeeff for GBP 133.000. 22 år senere solgte han halvparten av selskapet for 100 millioner. 30 av disse ligger nå i en humanitær stiftelse, «the Peter Harrison Foundation», som på ti år har gitt mer enn 19 millioner pund til 375 veldedige formål. På Dronningens fødselsdag i 2010 sto han på listen over dem som fikk lov å legge Commander of the British Empire (CBE) til navnet sitt, som anerkjennelse for sitt arbeide med denne stiftelsen.

Les mer om Antigua Sailing Week her