Napoli samler AC45-klassen

Ni lag med flesteparten av stjernene er på plass når AC45 samles i Napoli fra 16. til 21. april, siste gang før America's Cup.

Publisert Sist oppdatert

Påmeldinger er motatt fra ORACLE TEAM USA som leder AC45 serien, fra Luna Rossa på annenplass og Artemis Racing som ligger på tredje, I tillegg kommer Emirates Team New Zealand, J.P. Morgan BAR, Energy Team og China Team. Et niende lag er forventet og vil bli annonsert senere i uken.

Ifjor samlet AC World Series i Napoli rekordstore publikumstall med ca. 500.000 besøkende, noe som nok delvis skyldtes debutseilasen for Luna Rossa Challenge 2013. Chris Draper styrte da under stor begeistring Luna Rossa Piranha til seier i den aller siste fleet seilasen. Det førte til seiersscener for de mange titalls tusen America's Cup fans som fulgte seilasen fra land.

Mannskapslistene er fremdeles på forberedelsesstadiet, men det synes klart at det vil være mange kjente navn på plass i den siste AC World Series regatta før selve America's Cup. Seilere som Dean Barker, Francesco Bruni, Chris Draper, Yann Guichard og Tom Slingsby er alle forventet å stille for sine respektive lag. I tillegg vil vi se Mitch Booth som igjen vil ta roret på China Team.

ORACLE TEAM USA har sikret seg Tom Slingsby, OL-vinneren i Laser for å lede laget som Jimmy Spithill tidligere har tatt til toppen av resultatlisten sammenlagt. Slingsby seilte i 2012 AC World Series Napoli med rormann Darren Bundock, men får nå selv rorkulten ettersom Spithill er hjemme i San Fransisco og forbereder sjøsettingen av Oracle Teams AC72 nummer to .

Les mer på www.americascup.com