Et kraftig lavtrykk beveger seg mot felte og vil gi store utfordringer mot slutten av uka.
Feltet har kurst mot nordvest tippen av Spania, men vinden dreier mot vest, så båtene vil ikke kunne stå opp.
Kristin Songe-Møller henger med

Kristin Songe-Møller henger med

Den norske soloseileren har klart å få NRK interessert i seilsport.

Publisert Sist oppdatert

Kristin Songe-Møller er unik. Hun er den eneste jenta som deltar i solo-seilasen Transat Bretagne-Martinique som startet i går. Hun er også eneste amatør blant franske proffer som alle seiler den 32-fots lange Figaro II.

Tøff start

Akkurat nå ligger Kristin Songe-Møller nest sist, men kun 13 nm bak lederbåten. Alle seiler med kurs mot Kapp Finisterre, med vind fra nord vest, og Kristin følger i konkurrentenes kjølvann. Den er i kuling styrke nå, men vil minke, og vri seg mot vest. Ute ved Azorene, som ligger i rumbline, bygger det seg opp et kraftig lavtrykk som kan gi ekstreme forhold, når dette uværet trekker østover.

Norges tøffeste seiler

Det er tre år siden Kristin Songe-Møller kjøpte sin Figaro. Første året seilte hun i Norge, og seilte da alle de største regattaene alene. Under Watski Two Star måtte hun ha med mannskap, men hennes far fikk ikke lov å gjøre en ting av Kristin. Høsten 2011 seilte hun ned til Frankrike, og har for det meste bodd i båten, og levd på et minimum for å kunne oppfylle sin drøm.

Heldigvis har nå også de store mediene oppdaget hvilken bragd hun gjør.

Du finner Sportsrevyen fra NRK søndag kveld her. Innslaget om Kristin Songe-Møller er 24 minutter og 30 sekunder inn i programmet.

Le départ by transatbretagnemartinique