Nytt format skal testes

Det arbeides stadig med å forbedre OL. Under verdenscupregattaen oå Mallorca i påsken skal et nytt format for poengberegning testes ut.

Publisert Sist oppdatert

TESTING, TESTING, TESTING

Til den 44. utgaven av Trofeo SAR Princesa Sofia Mapfre for Olympiske klasser (30. mars-6. april), den første europeiske regatten i årets ISAF Sailing World Cup, skal det testes et nytt regattaformat tiltenkt OL regattaen i Rio i 2016.

Formatet er basert på erfaringer fra verdenscupregattaen i Miami i januar, der man også testet nye former for resultatberegning.

* Plasseringen i kvalifiseringesregattaen skal telle som en plass i finaleserien.

* Det blir to medaljefinaler på avslutningsdagen for de ti beste seilerne. Disse skal telle dobbelt og kan ikke strykes og gjelder for alle klasser untatt 49er og 49er FX som skal seile fire "Stadium Races" á ti minutter og er forbeholdt de åtte beste lagene etter kvalifiseiring. Hver seilas skal telle som en, men ingen kan strykes.

* Resultatene fra finaledagen skal legges til de øvrige resultater (inkludert sammenlagtplasseringen fra kvalifiseringsseilasen som teller som en enkelt plassering).

* For alle klasser untatt 49er, 49er FX og Nacra 17 skall alle kvalifiseringsseilasene være på ca 50 minutter og bestå av seks seilaser. Finaleseilasene skal også være på ca 50 minutter og består av fem seilaser pluss sammenlagtplasseringen fra kvalifiseringen som teller som en seilas. 49er, 49er FX og Nacra skal seile 30 minutters seilaser, ni i kvalifioseringesseilasene og seks, pluss sammenagtresultatet fra kvalifiseringen som teller som en enkelt seilas.

* Seier vil nå gi 0 poeng istedenfor 1, mens 2. plass gir 2 poeng, 3. plass 3 poeng osv.

Var det noen som snakket om å forenkle seilsporten slik at den blir lettere for publikum å forstå?

ISAF skal evaluere dette formatet vedTrofeo Princesa Sofia Mapfre og med tilbakemeldinger fra seilerne gjøre nødvendige justeringer til den neste verdenscupregattaen i  Hyeres 20.-30- april.