Sannhetens øyeblikk

«Emirates Team New Zealand» møtte «Luna Rossa» i en skikkelig treningsregatta. Se film.

Publisert Sist oppdatert

Det svenske laget «Artemis» trener i San Fransico sammen med forsvarer «Team Oracle», mens det italienske «Luna Rossa» trener mot «Emirates Team New Zealand» i New Zealand. «Luna Rossa» er støpt i samme for som «Emirates Team New Zealand» første båt, mens «Emirates Team New Zealand» alt seiler båt nummer to. Båten som skal brukes i America’s Cup til sommeren.

Atremis i tenkeboksen

«Team Oracle» har lappet sammen sin første båt etter kullseilingen i oktober, og har gjort modifikasjoner. Båten møtte «Artemis» for noen uker siden. «Artemis» bruker ikke løftene foiler, men etter å ha seilt mot Oracle, har de tatt båten inn på verkstedet for å gjøre nødvendige oppgraderinger for å holde farten mot konkurrentene.

På skinner for New Zealand

«Emirates Team New Zealand» har ikke møtt de samme utfordringene som sine konkurrenter, og «Luna Rossa» har hatt stor fordel av å trene sammen med dette laget. Under første treningsregatta var New Zealand raskest, men ikke så mye raskere. Men det spørs om «Emirates Team New Zealand» g alt, i følge Sail-World.

Artemis har ikke foiler, og hadde ikke sjans med å følge Team Oracle.
Sannhetens øyeblikk