«Sponsor me» klar for Atlanterhavet

Kristin Songe-Møller er uten sponsor, men klar for Atlanterhavet likevel.

Publisert Sist oppdatert

HOVEDBILDE: Kristin Songe-Møller har lagt ny dekor på skrogsiden. Nå heter båten «Sponsor me».

Innen i morgen, kl 17 fredag – på kvinnedagen – må Kristin Songe-Møller ligge klar med båten sin for å få delta i soloseilasen Transat Bretagne Martinique. Og det vil hun være.

Race Village’n i Brest åpner lørdag, og søndag 10. mars er det prolog. Uken deretter vil gå med til de siste forberedelsene og plombering av båtene. Reglene er strenge når man skal seile over Atlanterhavet.

–   For skipperene er det en del obligatoriske arrangementer og møter. Det er briefinger for regattaen om for eksempel værvarsler og sikkerhet. Alle deltagerne skal presenteres for publikum og vi får besøk av skoleklasser og andre interesserte, forteller Kristin Songe-Møller.

Første norske kvinne

At hun stiller til start som Norges aller første kvinne i en transatlantisk soloseilas er ikke takket være noen – annet enn henne selv. Å delta koster bortimot en halv million kroner med foreberedelser, seilas og retur til Europa, og dette har hun finansiert av egen lommebok og igjennom å ha solgt kunst hun selv har skapt. Godt over hundre bilder har hun solgt gjennom nettsidene til seilas.no og seilmagasinet.no.

Nå har hun døpt om og omdekorert båten sin. Tidligere het den «Kristin for fulle seil» – nå er navnet «Kristin – sponsor me» – som et siste skrik om hjelp… Kanskje burde hun også hatt et bilde av Edvard Munchs  «Skrik» på skrogsiden og håpet på at for eksempel staute, tøffe karer som, ifølge Finansavisens forside i dag, har kjøpt Ferrarier til 11 millioner kroner stykket ville ha hørt henne..

Det at hun stiller i Transat Bretagne Martinique som eneste kvinne og som eneste utenlandske deltager har vakt oppsikt i Frankrike.

– Ja, en kjapp «googling» viser at jeg har fått bra mediedekning, sier hun.

Følg Kristin på Facebook.

Regattaen starter i Brest 17. mars.