Fem lag klare for ungdommmens America's Cup

12 lag fra 11 nasjoner kjempet hardt for fem plasser til ungdommens America's Cup i september.

Publisert Sist oppdatert

Fem ungdomslag er nå klare for Red Bull Youth America’s Cup etter to ukers kvalifiseringsseilaser i San Francisco. De 12 lagene fra 11 nasjoner kjempet hardt for å få være med i regattaen som skal gå i september, etter at seilasene om den virkelige America's Cup er avsluttet.

Lagene fra Australia, Tyskland, New Zealand, Portugal og Sveits møter fem lag som har støtte fra de aktuelle America’s Cup teamene.

Den doble OL vinneren Roman Hagara og Hans-Peter Steinacher, Sports Directors for Red Bull Youth America’s Cup, foretok utvalget etter å ha fulgt lagene tett i de to ukene seilasene har foregått. Nivået på seilingen og motivasjonen alle lagene viste i seilasene gjorde valget vanskelig.

- Dette har vært svært vanskelig, sa Hagara. - Nivået på hvert lag er mye høyere enn hva vi hadde regnet med på forhånd. Det er bra, men ettersom bare fem av lagene går videre til finalen i september måtte vi ta noen vanskelige valg, sa han. 

Resultatene på banen utgjorde 60 prosent av kriteriene for uttak. Seilerne ble også evaluert ut fra profesjonalisme på vannet og i land, så vel som for treningsprogrammet de har satt opp for å utvikle seg ytterligere fra nå av og til september. 

Seilerne som i alder varierer fra 19 til 24 år, seilte uttagningsseilasene i AC 45 katamaraner. Opprinnelig var det satt en øvre grense på 15 knops vind, men da man så at seilerne begersket båtene bra gikk man raskt bort fra denne begrensningen.

Red Bull Youth America’s Cup starter i San Fransisco fra 1. september.