USA får sin første MOD 70

Roland Jourdains «Veolia» har fått ny eier. Den amerikanske flerskrogsspesialisten har dannet Orion Racing som skal stå for driften av den første MOD 70 i amerikansk eie.

Publisert Sist oppdatert

MOD70 klassen har annonsert at det USA baserte Orion racing vil kjøpe byggenummer to som ble ledig ifjor etter at Veolia trakk seg som sponsor for Roland «Bilou» Jourdain. Teamet under ledelse av  Cam Lewis, en av de beste amerikanske flreskrogsseilerne og en ambassadør for flerskrogsseiling i USA. Båten skal inn i de regulære regattaene for klassen fra og med 2014, men vil frem til da ha sin base i Puerto Vallarta, Mexico i mai og deretter forflytte seg til San Francisco for sommer- og høstsesongen.

Årets seiling for MOD 70 klassen vil blant annet inkludere en nyopprettet Route des Princes for flerskrogsbåter over 50 fot. Det er Marks Turners OC Sport som står for denne touren som starter i Valencia tidlig i juni før den besøker Lisboa, Dublin / Dùn Laoghaire og Plymouth (UK) før den avsluttende etappen til Morlaix i Bretagne.

Les mer om MOD 70