Representere Norge i Royal Ocean Cup?

Stor interesse for Royal Ocean Cup i september.

Publisert Sist oppdatert

Hovedbilde: X-35 er klasse i Royal Ocean Cup

En av de mest spennende nykomlingene på den skandinaviske regattakalenderen er Royal Ocean Cup og allerede nå er fire lag og 12 båter meldt opp til regattaen. Mange lag meldte tidlig interesse til Royal Ocean Cup og nå er det mulighet for å melde sin interesse for å representere Norge i regattaen som går 9. - 14. september i år. NORC ønsker nå å forhøre seg om interessen blant norske regattalag og håper på god oppslutning for å representere de norske fargene.

Bak denne regattaen står Kongelig Dansk Yacht Club som i forbindelse med Bornholm Baltic Race Week vil arrangere en regatta med samme format som Admirals Cup, en nasjons-konkurranse der et lag på tre båter representerer hvert land: En X-35, en båt som kan seile i ORC1 (<600 sec/mi GPH) og en båt i ORC2 (>=600 sec/mi GPH).

Vinneren av regattaen vil være det laget som har lavest kombinert poengsum.

Visjonen bak regattaen er at den skal seiles hvert andre år, som Admirals Cup, og at regattaen skal seiles fra Bornholm. I vanlig ORC-format vil seilasene være en kombinasjon av kyst- og baneseilas.

I forarbeidet til Royal Ocean Cup har det vært vist stor interesse fra flere av landene rundt Østersjøen og det ventes at taket på 15 lag vil fylles i løpet av våren. Hvert av landene rundt Østersjøen, samt Norge, er sikret plass i Cupen, gitt at det søkes om plass innen rimelig tid. De resterende plassene som er igjen etter tildelingen av de sikre nasjonsplassene, vil tildeles etter førstemann til mølla-prinsippet.

NOR med mer informasjon om overnatting og påmelding.

Ønsker du å stille lag eller trenger kontakt med andre båter kan du sende en e-post til thomas@norc.no