Noen av seilasene skal etter planen gå på Oslobanen foran Aker Brygge
Fredrik Lööf får med seg Petter Mørland Pedersen
Fredrik Lööf tippet rundt under Tjørn Rundt ifjor.

M-32 Cupen starter i Oslo

OL mester Fredrik Lööf er i spissen for et felt på 5-7 båter når den nyetablerte Cupen for Marström 32 dras igang fra Oslo i juni.

Publisert Sist oppdatert

Peter Gustafsson (Blur) er sjefen for den nyetablerte M-32 Cupen som starter i Oslo 5-8 juni. Da skal båtene seile en serie seilaser og ProAm som inkluderer en forkortet Færderseilas tur/retur Filtvedt. Senere skal båtene seile i Gøteborg 12-15 juni og Malmø 21-25 august  før serien avsluttes i Stockholm 19-21 september. Mens årets Cup, den første, vil bestå av fire regattaer, satser man mot seks i 2014. Da kan byer som Kiel og Køpenhavn også få bli vertsbyer.

Flere norske seilere involvert

OL mester Fredrik Lööf, Lotta Harrysson, Martin Strandeberg og Petter Mørland Pedersen blir å finne i den ene av båtene. I en annen stiller en av Sveriges mest meritterte storbåtseilere, Bengt Falkenberg som har Beneteau importøren fra Son, Even Larsen i besetningen. Det arbeides også med en ren norsk båt til regattaene. I tillegg kommer flerfoldige verdensmester, America's Cup seiler og vinner av Match Cup Sweden, Mattias Rahm, samt Göran Marström, bronsemedaljør fra OL i 1980 og legendarisk flerskrogsseiler. Trolig blir det minst to båter i tillegg til disse fire.

Les mer på blur.se