Kong Harald i spissen for Europe Week 2014

Kong Harald i spissen for Europe Week 2014

Kong Harald blir æresformann for jubileumsregattaen Europe Week.

Publisert Sist oppdatert

HOVEDBILDE: H.M. Kong Harald blir æresformann i arrangementskomiteen for den internasjonale jubileumsregattaen Europe Week 2014. (Foto: Morten Jensen)

Som kjent arrangerer KNS og Klassisk Treseiler Klubb en stor internasjonal regatta for klassiske båter i 2014, etter opplegget for jubileumsregattaen i 1914. H.M. Kong Harald blir æresformann i arrangementskomiteen.

I dag fikk arrangørene beskjed fra Slottet om at kong Harald takker ja til å bli med som æresformann i arrangementskomiteen for jubileumsregattaen i 2014. Kongen er jo selv aktiv klassiskbåt-seiler i sin 8-meter, «Sira», tegnet og bygd av Johan Anker i 1938. Med sin lange erfaring som regattaseiler har kongen hevdet seg blant de beste i flere av de siste VM-regattaene i 8-meter klassen.

–At kongen vil engasjere seg i arbeidet med denne store og viktige regattaen i jubileumsåret 2014, er hilst med glede og begeistring i KNS såvel som i Klassisk Treseiler Klubb, sier styreformannen i KNS, Jørgen S. Heffermehl.

Europe Week 2014 starter med en samling i Sandefjord 15. juli 2014. Etter to dagers regattaseiling der, seiler båtene videre til Son hvor det også blir regattaer over to dager – før hele flåten kappseiler inn til Oslo med ankomst 20. juli. Også i Oslo blir det to dagers regattaseiling før deltagerne seiler hjem via Hankø.