Team New Zealand 2 klar

Kiwiene døpte sin nye AC72 båt I helgen og er klar for å trene igjen. Se film.

Publisert Sist oppdatert

Det er fire lag i America’s Cup, og tre av disse lagene utvikler to båter. Katamaranene som brukes er så radikalt annerledes enn hva man tidligere har seilt regatta med, så lagene satser på mye utvikling for å få det beste utstyret. Luna Rossa laget fra Italia er det eneste laget som kun vil bygge en båt.

Først ut

Emirates Team New Zealand er det første America’s Cup laget som har fått klar sin andre båt, båten som skal brukes til America’s Cup klar for seiling. Den skulle egentlig blitt seilt i dag, men dette blir utsatt på grunn av dårlig vær.

Videreutvikling

For å holde kostnadene nede ble det bestem at lagene kun kunne seile 30 dager med den første båten. Mens forsvareren Team Oracle kullseilte i oktober, og ikke har seilt siden den gang, ble Team New Zealand ferdig med inne 30 treningsdager før jul.

Den nye båten til Team New Zealand vil være en videreutvikling av båt nummer en. Laget skal ha jobbet med å gjøre båten enklere å håndtere, og mer solid.

Skal fly

Ryktene forteller også at båten skal bli mer aerodynamisk. Mellom skrogene skal det være store vinger med flaps, som gjør at laget for bedre kontroll på skrogets løft. Det blir ikke bare foiler under vannlinjen som løfter, men også broene mellom skrogene, akkurat som en flyvinge.