Engasjement for miljøet

Engasjement for miljøet

Man må være på lag med miljøet, ellers vender det seg mot oss…

Publisert Sist oppdatert

HOVEDBILDE: Arrangørene av Barcelona World Race er opptatt av miljøet, og ser at man må være på lag med det dersom regattaen skal kunne arrangeres i fremtiden.

Mer en mange andre merker seilerne som seiler rundt jorden, hvilken effekt klimaendringene har for miljøet i og på havet, og naturlig nok er dette noe som opptar både dem og de som arrangerer regattaer. Blant dem er arrangørene av Barcelona World Race, som sammen med blant annet UNESCO står bak boken «Commitment with the environment», som blir lansert i morgen, 5. februar.

Boken vil være tilgjengelig på nettsiden til regattaen fra og med 15. februar.

Både organisasjonen bak IMOCA 60-båtene og Barcelona World Race ønsker å ha fokus på miljøet og bidra til å utvikle miljøvennlige båter igjennom å benytte fornybar energi og ny teknologi.

Farlige UFO-er

Et annet beslektet tema seilerne er opptatt av, er UFO-er. Ikke de som presumptivt svever i luften, men de man kan risikere å treffe når man seiler: Unindentified Floating Objects. Disse har mangfoldige ganger vist seg å ha forårsaket uhell under seilaser – både for tur- og regatta-seilere. Konsekvensene er gjerne størst for regattaseilerne, i og med at de seiler båter i en helt annen hastighet enn turseilerne.

I morgen vil det derfor bli holdt en rundbordskonferanse i regi av Barcelona World Race, som vil bli streamet direkte på regattaens hjemmeside. Temaene vil være «Seiling i Sørishavet» og da med spesielt fokus på klimaendringer, UFO-er og isfjell og såkalte «is-porter».