Rankingseilasene for 2013 for X-41 er spikret

Klasseklubben for X-41i Norge satser på en innholdsrik sesong med muligheter for å prikke inn godformen til EM i København.

Publisert Sist oppdatert

Klasseklubben for X-41i Norge satser på en innholdsrik sesong, der det er all grunn til å tro at flere lag vil legge litt ekstra innsats for å prikke inn godformen. Med europamesterskap for X-41, samtidig som det holdes Gold Cup for X-yachts i København vil årets sesong bli et høydepunkt for mange av de norske lagene, heter det i en pressemelding fra klasseklubben.

Klassen holder seg trofast til NORC ranking-seilasene og ønsker å holde en tett kontakt til resten av storbåtmiljøet i Norge. Dermed sikrer klassen gode felt både i egne rankingseilaser og også for NORC-båter som ønsker å bryne seg på mange av de beste storbåtlagene i Norge. 

Det er mye som tyder på at flere båter ønsker å seile flere regattaer enn tidligere år og at det er økt positivitet i klassen. Om alt klaffer vil det være ni båter innom rankingen i 2013, og fem-seks lag som vil delta på et flertall av ranking-seilasene. 

Styremedlem i klasseklubben og skipper på SailLogic Racing, Magnus Hedemark, ser for seg at 2013-sesongen blir en bra sesong i klassen: - Det er helt fantastisk at vi nå ser konturene av det vi håpet på da klassen ble startet i 2008. Med syv båter påmeldt til EM i X-41 allerede nå, er det ikke tvil om at dette er klassen å velge om man vil satse på entypeseiling i 40-fots segmentet, sier han.

 

Årets ranking ser ut til å bli jevnere enn noen gang og flere lag satser på større regattaer også utover den terminfestede rankingen. Wolfpack Racing Team har allerede signalisert at de planlegger et besøk til Marstrand Big Boat Race 1. – 2. juni og flere lag er i startgropen. For å sikre at de norske båtene er på topp til EM i København vil SailLogic holde organsierte treninger for klasseklubben på mandagene i mai og juni. Det er med andre ord håp om at alle de norske båtene kan hevde seg enda noen hakk i løpet av årets sesong.  


Årets ranking-seilaser for X-41 blir dermed:

25. - 26. mai: Larvik Race Weekend

22. - 23. juni: Hankø Race Week


17. - 20. Juli: Europamesterskap X-41 (København)


17. - 18. august: Moss Raymarine Race


21. - 22. september: Norgesmesterskap ORCi
TBA: Klassemesterskap X-41 (Oslo)