Mot historiens tetteste avslutning

Avstanden skrumper inn med ledende «Macif» på vei inn i høytrykket rundt Azorene og det er spådd en tett og spennende avslutning på Vendee Globe seilasen natt til førstkommende søndag.

Publisert Sist oppdatert

Det kan bli mindre enn seks timer mellom de to første båtene når årets Vendee Globe seilas går mot avslutning og båtene er ventet til Les Sables d´Olonne i løpet av førskommende søndag. Det kan i så fall bety den tetteste avslutning i regattaens historie. Til nå er den korteste tiden mellom første og annenmann i seilasen fra 2004-05 Vendée da Vincent Riou slo Jean Le Cam med seks timer og 33 minutter.

Et lavtrykks system med 25-30 knops vestlig vind virker stabilt fra Biskaya og til mål, men ledende Francois Gabart kan velge å holde seg mellom Le Cléac’h og mål fremfor å seile den antatt korteste distansen.

Etter Jean-Pierre Dick (Virbac-Paprec 3) kjølhavari ligger nå alt til rette for pallplass til Alex Thomson (Hugo Boss) som etter mange uhell er i ferd med å gjennomføre en jorden rundt soloseilas for aller første gang.

Ranking kl 0500 torsdag 22. januar.

1 MACIF François Gabart 1730.2 nm 15.6 knop

2 Banque Populaire Armel Le Cléac´h + 95.0 nm 11.2 knop

3 Virbac Paprec 3 Jean-Pierre Dick  + 421.1 nm 11.3 knop m/forbehold

4 HUGO BOSS Alex Thomson  + 657.7 nm 10.8 knop

Vindkart nå

Vindkart om 36 timer