Utfordrer Melges

Ingen sportsbåtsklasse har hatt hurtigere vekst enn vinneren av Årets Båt i kategorien Beste Spesielle Seilbåt, J/70. I størrelse midt mellom Melges 20 og 24 og til en gunstig pris utfordrer den begge.

Publisert Sist oppdatert

J/70 som har vunnet flere priser. I tillegg til prisen for Årets Båt i Europa, kåret av journalister fra ledende seilmagasiner i 11 land,  er J/70 utropt av Sailing World til Årets Båt i USA og det engelske seilerbladet Yachts & Yachting har kåret nykommeren som også bygges i Europa til Årets Performance båt under 30 fot. 300 båtar er allerede solgt og ca. 160 av disse er bygget og levert. I Key West Race Week som starter til uken deltar nesten 40 båtar og klassen er allerede større i regattaen enn Meges 24. J/70 er ansett til å være den raskest voksende sportsbåtsklassen noensinne.

På utstillingen i Dusseldorf skiller J/70 seg klart ut i vrimmelen av sportsbåter mellom 20 og 30 fot. J/båtenes designere har alltid vært gode på layout og også med J/70 har de lyktes i å få til en enkel og funksjonell plassering av dekksutstyret. Dette gjør båten enkel å seile og bidrar til å holde prisen nede. Messepris i Dusseldorf tilsvarer NOK 275.250 pluss MVA, men inkludert seil fra Quantum eller North, Tacktick elektronikk og henger.

Blur.se har vintertestet den første J/70 i skandinavisk farvann. Peter Gustafsson, J/111 eier og J/båt fan var naturtlig nok først ute med å prøve den nye båten og konkluderer med at den er velseilt og lett, uten å stille de samme kravene til mannskapet som den to fot større Melges 24 og noe mindre CB66.

Klassen ser ut til å få god internasjonal spredning med flåter i de fleste land. Og i september arrangeres det første Europamesterskapet for klassen på Gardasjøen i Italia. Noen norske båter på startlinjen?

.