Går rettens vei for å frata norsk seilermedalje

Det britiske Sonarlaget mistet en mulig bronsemedalje i den paralympiske regattaen i Weymouth sist sommer, men vil nå gå rettens vei for å ta medaljen fra det norske laget.

Publisert Sist oppdatert

Ifølge Aftenposten har British Paralympic Association, BPA, anlagt søksmål mot International Association for Disabled sailing, IFDS, for å få det de mener er sin rettsmessige bronsemedalje i fjorårets Paralympiske regatta. Det var Norge ved Alexander Wang-Hansen, Marie Solberg og Per Eugen Kristiansen som vant bronse i sonar-klassen i Weymouth etter at Storbritannia ble flyttet til 5. plass i regattaen.

Britene fikk fire tilleggspoeng etter at de rettmessig fikk ta båten på land under regattaen for å reparere en skade under vannlinjen. Hva de ikke hadde anledning til, men som de likevel foretok seg, var vask og puss av båten. Dermed ble det britiske lager idømt poengstraff og mistet bronsemedaljene som isteden gikk til det norske laget.

Norges idrettsforbund er ikke part i saken, men ettersom saksutfallet kan bli avgjørende for om Norge får beholde bronsemedaljen, bidrar idrettsforbundet i saken.

Saken behandles av den internasjonale sportsdomstolen, CAS, i Lausanne 29.-30. april.