World ARC hvert år fra 2015

World ARC hvert år fra 2015

Interessen for organiserte langturseilaser over verdenshavene vokser år for år.

Publisert Sist oppdatert

HOVEDBILDE: 5. januar startet verdensomseilerne i lett vind fra Cape Town i Sør-Afrika med kurs mot St. Helena og Brasil. ( Foto: WCC Trevor Wilkins)

Etter de mange vellykte ARC-seilasene over Atlanteren har arrangørene, World Cruising Club, utvidet med en turseilas verden rundt, «World ARC». Fra 2015 vil også denne seilasen starte hvert år.

Den første ARC-seilasen over Atlanteren ble arrangert av Jimmy Cornell i 1986. I 1998 overtok Andrew Bishop hele virksomheten, som senere er utvidet til ialt syv forskjellige seilaser. Som det fremgår av navnet, «Atlantic Rally for Cruisers», er ikke dette noen vanlig regatta, men et «rally» – en velorganisert turseilas åpen for alle interesserte.

World ARC starter både fra St. Lucia i Karibia og Australia. Seilasen går med passatvindene jorden rundt og distansen er 26 000 nautiske mil. Fra 2015 vil det bli start hvert år. Da blir det også mulig å forlenge seilasen jorden rundt med et års opphold på et av stedene langs ruten der man gjerne vil være litt lenger, for så å fortsette videre året etter med neste World ARC.

42 båter er påmeldt til neste World ARC som starter i 2014, og senere i januar åpner påmeldingen til 2015-seilasen.

30 båter på vei mot St. Helena

Nå i januar har 30 båter nettopp startet fra Cape Town i en av de siste etappene i det pågående World ARC. Målet for denne etappen er Salvador i Brasil. Men turen over Syd-Atlanteren går innom St. Helena der seilerne får et tre døgns opphold før de fortsetter på de siste 1900 nautiske milene til Brasil.

Det er ingen norske båter med i seilasen som går nå, men flere norske seilere har vært med tidligere.

Du finner med informasjon om World ARC på www.worldcruising.com