NORC-start i mai

NORC-rankingen starter i Larvik 25. mai. Deretter følger tre regattaer til før vinnerne kan kåres.

Publisert Sist oppdatert

HOVEDBILDE: NORsteam-laget gikk seirende ut av kampen om Einar Sisseners Minnepokal i 2012. (Foto: Morten Jensen)

Larvik Race Weekend står, som før, først på programmet når NORC-rankingen skytes i gang 25. og 26. mai.

– Programmet følger samme mønster som tidligere og konsentreres rundt munningen av Oslofjorden, slik at de fleste seilere får kortest mulig reisevei, samtidig som man sikrer gode og jevne regattaer av så høy kvalitet som mulig, heter det i en melding fra NORC.

Populært å arrangere

Den forteller også at alle arrangørene fra tidligere år har hatt et ønske om å arrangere regatta i år også.

– Dette vitner om at arrangørforeningen setter pris på å kunne invitere til kappseilas i sine farvann, konkluderer NORC om det, og fortsetter:

– Samarbeidet med arrangørforeningene er helt avgjørende for å skape en vellykket NORC-ranking og klasseklubben er veldig fornøyd med å kunne fortsette samarbeidet med en så solide foreninger som arrangørene har vist seg å være.

Håper på økt deltagelse

NORC-rankingen fortsetter 22. og 23. juni med Hankø Race Week Big Boat, 17. og 18. august med Moss Raymarine Race og så til slutt NM i ORCi i Tønsberg 21. og 22. september.

Men det slutter ikke der for ORC-seilerne. I kampen om Einar Sisseners Minnepokal inngår også Færderseilasen (7. juni) og Hollænderseilasen (24. august).

35 lag kjempet om NORC-poengene i 2012, og klasseklubben har såvel ambisjoner og forventninger til at det skal bli enda flere i 2013.

Og de som skal forsvare titlene fra i fjor, er båtene:

Liten klasse: FELICIA IV

Stor klasse: XANTIPPE

Einar Sisseners Minnepokal: NORSTEAM