Jan Steven Johannessen med slep
Helene Næss og Marie Rønningen har debutert som lag og i ny båt. Lærekurven er bratt.

Nytt FX lag på gang

Søstrene Agerup får selskap. Helene Næss og Marie Rønningen har debutert på Palma i den nye OL-klassen.

Publisert Sist oppdatert

Helene Næss og Marie Rønningen i sin nye 49er FX har hatt sin første dag på vannet i Las Palmas. Jentene skriver i et brev til Seilas at forholdene

var realtivt tøffe første gang på vannet, både sammen og i ny båt. Det var utfordrende forhold med store dønninger og store trykkforskjeller, vinden var på mellom 6-8 m/s.

- Med tanke på at vi hadde vår første dag på vannet idag, er vi veldig fornøyde. Vi klarte oss med kun en kullseiling og vi merket allerde bedring utover økten. Det var en veldig morsom opplevelse og vi er veldig glade for at vi får mange dager på vannet her i Las Palmas. Uten noen som helst erfaring, og som eneste båt og delvis uten trener blir det mye utforsking på egenhånd. Vi håper denne uken kan gi oss mye bra tekninsk trening og ikke minst bedring av samspillet oss i mellom. Planen videre for vinteren er flere treningssamilinger både her og i Palma. Det blir spennende å seile mot andre båter for å se om treningen vi har drevet med på egenhånd har vært like nyttig som vi håper på, sier vårt nye OL håp i 49er FX, Marie Rønningen og Helene Næss.

FX-jentene er på treningsleir med NSF Sportssjef Jan Steven Johannessen, Peer Moberg, NTG seilerne og Landslaget i Laser. Samlingen varer til 14. januar og de vel 15 norske seilerne trener med tyske, danske og svenske seilere. Det meldes om supre forhold med mange timers daglig effektiv trening på vannet.