Foto Joy Dunigan

Norsk båt til Key West

Brødrene Jens og Jørgen Altern Wathne drar til Florida for å være med på verdenscupåpning i Melges 24.

Publisert Sist oppdatert

I tidsrommet mellom 20-25 januar drar laget fra Haugesund SF til Miami og videre ned til Key West. Her skal de delta i Key West Race Week som er åpning på årets verdensranking i Melges 24. I fjorårets ranking ble laget 12 av 320.

 

Laget tar sikte på å seile to regattaer i USA i 2013; Key West Race Week og Amerikansk mesterskap i Charleston i april. I den første regattaen regner man med at det blir ca. 30 båter, mens i den andre ser man for seg 60 båter.

 

De beste amerikanske lagene bruker Key West Race Week som oppkjøring mot årets store mål som er VM i San Francisco. Mesterskapet arrangeres uken etter Americas Cup. Spennende seilaser for en hver seiler med andre ord.

 

Jens og Jørgen Altern Wathne drar bort tidlig. Båten deres, byggenummer 800, har hatt vinterdvale i Sarasota skal pakkes ut og fin trimmes. Laget er det sammen som seilte VM i Italia i 2012 og kvalifiserte seg til gullfinalen. Det er satt av tre dager trening før seilasene starter, bare 70 nautiske mil nord av Cuba. Forholdene som venter laget er 20-25 varmegrader, 10-20 knops vind og tøff konkurranse. De sterkeste vil nok være Brian Porter (USA749), Bora Gulari (USA820), Alec Cutler (BER1), Argyl Cambell (USA795) og Bruce Ayers (USA747).

 

Laget satser på å oppdatere sin Facebook side og det er mulig å følge regattaen med bilder og resultater her