Kapteinen på dette fartøyet kan gi avgjørende viteprov i saken til Bernard Stamm

Ny behandling etter anke

Etter å ha mottatt nytt vitneprov vil juryen gjenåpne saken som førte til diskvalifikasjon av Bernard Stamm i Vendee Globe seilasen.

Publisert Sist oppdatert

Bernard Stamm anket juryens besltuning om å diskvalifisere ham etter at han  angivelig skal ha mottatt hjelp utenfra da han ville ankre opp ved New Zealand for å reparare båtens hydrogeneratorer. Hen mener juryen ikke kjenner sakens fulle innhold og har nå fått hjelp fra kaptenen på det russiske fartøyet han var fortøyd til.

Bernard Bonneau som leder den internasjonale juryen i Vendee Globe seilasen uttaleler nå i en melding:

- Etter å ha mottatt skriftlig vitneprov fra professor Marine Khoromov, har juryen besluttet å gjenåpne sak 4 under seiingsbestemmelse 66. Denne gjør det mulig for juryen å gjenåpne en sak når det har vært en klar saksbehandlingsfeil eller om det foreligger ny og viktig informasjon. Juryen mener ikke at de har gort noen feil i saken, men erkjenner at dette nye vitneutsagnet belyser nye og viktige fakta.

Inntil saken er behandlet på nytt har regattaledelsen besluttet å gjeninsette Bernard Stamms posisjoner sammen med de andre deltakerne i seilasen.

Bernard Stamm harr fåt massiv støtte fra konkurrenter og andre som følger Vendee Globe regattaen etter at han tidligere i uken ble diskvalifisert fra regattaen.