OL finalen i Star - årets høydepunkt

Årets høydepunkt sett med norske seilerøyne må være Eivind Melleby og Petter Mørland Pedersens 4. plass i Starklassen i OL. At gullet gikk til Sverige tok neppe bort gleden over den gode plasseringen. Se finaleseilasen fra start til mål.

Publisert Sist oppdatert

Norsk 5. plass i medaljefinalen kostet Storbritannia gullet og sikret norsk 4. plass sammenlagt.

En stor seilerprestasjon av Eivind Melleby og Petter Mørland Pedersen.

Før medaljefinalen var det klart at Norge var utenfor medaljestriden til tross for at Eivind Melleby og Petter Mørland Pedersen ledet regattaen sammen med britene Percy/Simpson etter to dager. Magetrøbbel i den norske båten ødela den tredje dagen og deretter hadde nordmennene lite å stille opp med mot Storbritannia, Brasil og Sverige som hadde medaljene inne før finaleseilasen. Norge lå på 4. plass, men måtte slå Polen for å holde plasseringen.

Etter første kryss så det ikke lovende ut for Melleby og Mørland Pedersen som lå sist i feltet, men deretter gikk det bare en vei, og det var oppover. I en ufattelig tett og spennende avslutning seilte den norske båten seg opp til 5. plass i mål, den beste plasseringen nordmennene hadde hatt i hele seilasen.

Fredrik Lööf og Max Salminens gull var en sensasjon som også vi nordmenne kunne forstå og glede oss over. Fredrik har norsk kone og barn og er blitt hotelleier på Spåtind. Trolig kan vi ha mye glede av ham i fremtiden. Nå satser han i Marström 32, en klasse vi får se på norske regattabaner til sommeren,

For Eivind Melleby og Petter Mørland Pedersen var OL deres  beste regatta i hele den tiden de satset i Star, og da får det ikke hjelpe at laget havnet på den litt sure 4. plassen og dermed utenfor seierspallen. For norsk seilsport var det viktig at våre seilere fikk være med å prege en av de mest spennende og best formidlede kappseilaser i seilerhistorien. Filmen kan nytes, igjen og igjen:

Fredrik Lööf og Max Salminen omfavnet hverandre etter at at gullmedfaljene var sikret.
OL finalen i Star - årets høydepunkt
OL finalen i Star - årets høydepunkt