Følelsesladet retur til Les Sables d´Olonne

For Samantha Davies og Jeremie Beyou ble det et følelsesladet gjensyn med publikum da de i helgen returnerte til Les Sables d´Olonne.

Publisert Sist oppdatert

Mer enn 15000 mennesker var møtt frem for å ta imot Samantha Davies (Savéol) og Jérémie Beyou (Maître CoQ), da de søndag returnerte til den lille byen Les Sables d´Olonne der Vendee Globe seilasen startet for en måned siden. Sam Davies måtte bryte løpet 15. november etter mastebrudd utenfor kysten av Portugal og Jeremie Beyou tre dager senere da hydraulikken til svingkjølen sa takk for seg etter en kollisjon med et ukjent flytende objekt..

Det ble en sterkt følelsesladet stund for begge seilerne som så og si samtidig tok seg gjennom kanalen som også nå var omkranset av et stort publikum som var møtt frem for å hylle de to skipperne. Forrige gang de passerte gjennom den samme kanalen var det på vei til starten av Vendee Globe seilasen og selv om publikumsantallet den gang var ti ganger så stort, gjorde det et sterkt inntrykk på seilerne at så mange var møtt frem for å møte dem også i nederlagets stund.

- Takk for at dere kom, sa Jeremie Beyou da han var tilbake på tørt land. - Det er ikke så lett for meg å forholde meg til denne stunden fordi vanligvis når det er mange fremmøtte er det for å feire en triumf med champagne. Det er definitivt ikke tilfelle denne gangen. Men slik er livet. At så mange har kommet hit, også langveisfra, gjør det lettere for meg å forsone meg med situasjonen. For det er tøfft å akseptere at et slikt prosjekt ødelegges ved at man uforskyldt treffer noe som flyter i vannskorpen sa han.

For Samantha Davies var det på samme måte: - Når man er der ute på havet er det vanskelig å tenke seg at det er så mange mennesker som støtter oss, selv om jeg har mottatt utrolig mange meldinger underveis, sa hun. - På en møte gjør det meg enda tristere fordi jeg er her og ikke ute på havet for å konkurrere med de andre. På den annen side er det en stor trøst for meg at dere har kommet hit for å ta imot oss og jeg er stolt over å ha kunnet ta båten tilbake hit for å takke mine støttesåpillere og partnere. Seiling er også en mekanisk sport. Vi vet vi tar risiko, og det er en del av gamet. Det gjør meg enda mer sulten på å være tilbake om fire år, sa Davies som i likhet med Beyou har tatt sikte på 2016-2017 Vendée Globe!