Blue Planet Odyssey går som planlagt

Norge blir et av besøkslandene i Blue Planet Odyssey.

Publisert Sist oppdatert

HOVEDBILDE: Jimmy Cornells Blue Planet Odyssey går likevel som planlagt.

Nyheten om at Jimmy Cornell skulle arrangere en jorden rundt- seilas vakte stor oppsikt og begeistring da den ble kjent for to måneder siden. Senere så Cornell seg tvunget til å avlyse det hele etter at en av hovedsponsorene hadde trukket seg. Nå er imidlertid alt på skinner igjen og Norge blir et av besøkslandene!

Miljøroganisasjsonene og alle miljøbevisste seilere var begeistret for en jorden rundt-seilas som skulle ha hovedfokus på miljøet. At det var den berømte langturseileren og forfatteren Jimmy Cornell som sto bak arrangementet. borget for en spennende og velorganisert seilas.

Cornell hadde planlagt miljøseilasen i mer enn to år da alt var klart for start i 2014. Kort etter at nyheten var annonsert, måtte imidlertid Cornell melde at Blue Planet Odyssey var avlyst eller utsatt på ubestemt tid. Årsaken ble oppgitt til at en av hovedsponsorene var tvunget til å trekke seg.

Norge er med

Nå forteller en entusiastisk Jimmy Cornell at problemet er løst; seilasen går som planlagt, sponsorene er med, en av dem er til og med norsk! Dessuten: En av rutene har start i Oslo med Bergen, Lofoten, Tromsø, Svalbard, Island og Grønland som delmål før seilerne skal inn i Nordvestpassasjen i september.

Deretter fortsetter deltagerne til Vancouver, San Francisco, San Diego, Mexico, Galapagos og Tahiti der de er ventet inn i juni 2015.

Ny seilas fra Oslo i 2015

Det blir også en ny seilas jorden rundt med start fra Oslo i juni 1915. Her blir ruten den samme frem til passering av Nordvestpassasjen. Derfra legges kursen vestover i Stillehavet til Hawaii og med mål i Singapore i januar 2016.

Interesserte finner med informasjon hos arrangøren  og kan kontakte dem på epost.