Francois Gabarts MACIF er den ene av de tre VPLP .- Verdier båtene i teten
Francois Gabart er særlig interessant for norske lesere.

Gabart har tatt teten igjen

Francoid Gabart som tok ledelsen fra start i Vendee Globe seilasen, er igjen i tet, men det er bare 20 nautiske mil som skiller de tre beste båtene.

Publisert Sist oppdatert

Til nå har ledelsen i Vendee Globe seilasen vært delt broderlig mellom tre seilere som alle ansees som kandidater til å vinne regattaen og som alle har båter fra 2010 eller senere og er fra tegnebordet til VPLP - Verdier som nå dominerer IMOCA 60 klassen slik Bruce Farr og Finot gruppen har gjort det tidligere. Den yngste av de tre, 29 år gamle Francois Gabart er særig interessant sett med norske øyne. Han har norsk samboer og sønn og seiler med norsk flagg klistret til aktersoeilet på båten.

Med 20.3 nm mellom første og 3. båt i feltet er det så godt som ingenting som skiller og faren er nå at seilerne i tetgruppen kan komme til å presse hverandre for hardt. Nå gjelder det å holde hodet kaldt og tenke langsiktig. I seilasen for fire år siden var det flere havarier blant de ledende båtene og Mike Golding og Löick Peyron måtte begge bryte da de lå helt fremme i feltet.

Både Le Cleac´h og Dick er rutinerte seilere, men Gabart har gått i lære hos selvesete Michel Desjoyeaux, så det kan bli spennende å følge seilasen i tiden som kommer,

Ranking 2. desember kl 2000

1 MACIF François Gabart   18211.0 nm  18.8 knop

2 Virbac Paprec 3 Jean-Pierre Dick  +  5.9 nm 19.7 knop

3 Banque Populaire  Armel Le Cléac´h  +  20.3 nm 20.0 knop

4 Cheminées Poujoulat  Bernard Stamm   + 93.6 nm  18.7 knop

5 HUGO BOSS   Alex Thomson    +  172.8 nm 15.5 knop

Se video