Thomson opp på 2. plass

Alex Thomson og «Hugo Boss» har karret seg frem til 2. plass i Vendee Globe feltet, men gleden kan være kortvarig.

Publisert Sist oppdatert

Alex Thomson (Hugo Boss) ligger på 2. plass ved rankingen kl 1500 GMT idag, men han frykter at både «Macif» og «Virbac» vil få ny vind først. Likevel er han fornøyd med utviklingen det siste døgnet. 

Armel Le Cléac’h (Banque Populaire) følger intenst med urtvikingen i feltet bak ham, selv om han øker forspranget for hver time. Båtene bak sliter med ujevn vind i korridoren mellom St Helena High og lavtrykket øst for Argentina.

På dagens web tv show Vendée Globe LIVE fra hovedkvarteret på Montparnasse i Paris sa han - Du kan ikke være sikker på noe, men mitt nordlige kursvalg er valgt med omhu og så vi får se hvordan det vil se ut om et par dager. Vi er nå ved en skillevei i regattaen og det blir spennende å se hvilke valg som slår gunstigst ut. I begynnelsen av Vendee Globe var det farten som talte, nå er det veivalget.

Dermed er sjakkspillet som Mike Golding trives så godt med nå igang. Jean-Pierre Dick (Virbac Paprec 3) håper selv om han har tapt terreng at han har valgt riktig ved å gå vest og sør. - For øyeblikket ser valget ok ut. Det er ikke så mye vind foreløpig, men jeg klarer meg mens jeg venter. Jeg forsøker å forbli rasjonell, men noen gang må du ta noen sjanser. Strategien jeg har tatt siden Brasil virker interessant. For øyeblikket er den ikke veldig effektiv, men jeg tror det vil vise seg å være bra i løpet av de kommende dagene, sier han.

Ranking kl 1500 GMT idag

1 Banque Populaire  Armel Le Cléac´h 19519.9 nm 

2 HUGO BOSS Alex Thomson + 166.6 nm

3 MACIF François Gabart + 174.5 nm

4 Cheminées Poujoulat Bernard Stamm  + 227.2 nm

5 Virbac Paprec 3 Jean-Pierre Dick + 273.6 nm

6 SynerCiel  Jean Le Cam   +  440.0 nm

7 Gamesa  Mike Golding +  446.4 nm