Robert Davis
Årets verdensmestere i Soling. Paul Davis til høyre.

Far og sønn nominert til Årets Seiler i Canada

I Canada står far og sønn begge på listen over de nominerte til Årets Seiler. Begge er norske.

Publisert Sist oppdatert

Paul Davis er canadieren som flyttet til Norge med sin norske kone Marianne f. With og ble norsk statsborger slik at han kunne delta på det norske OL laget i seiling i 2000. Det førte til bronsemedalje i Soling sammen med Herman Horn Johannessen og Espen Stokkeland. Da Marianne som var generalsekretær i Norges Seilforbund ble headhuntet til en tilsvarende stilling i det canadiske seilforbundet flyttet hele familien tilbake til Kingston, Ontario og Paul tok opp sin gamle jobb i North Sails der han idag leder det lokale loftet. Paul som er født 10. februar 1958 vant senere VM i Soling for Canada i 2002, 2009, 2011 og 2012, og er også årets verdensmester i Shark klassen med sønnen Robert som mannskap.

Robert Davis har også sin egen seilerkarriere. Etter at han begynte med Optimistjolleseiling i Asker som 6-åring fortsatte han å seile i Kingston Yacht Club etter at familien flyttet til Canada. Her seilte han en stund i Byte-klassen før han i 2005 ble tatt ut til Ontario Sailing Team i Laser Radial, og fra 2006 i Laser standard. Idag er han som 22 åring en av Canadas mest lovende unge seilere. Robert har ikke bare faren å slekte på når man ser på hans meritter som seiler. Som barnebarn av Ole With og nevø av Christen må man gå ut fra at han fått sin dose også med morsmelken. Moren Marianne er idag leder av CORK regattaen i Kingston.

Begge står på listen over de nominerte til 2012 Sail Canada Awards som skal presenteres på Sail Canada Rolex Sailor of the Year Awards i Toronto 19 januar neste år.

De nominerte seilere er:

Rolex Sailor of the Year

Paul Davis

Robert Davis

Nikola Girke

Peter Hall

Oskar Johansson

Zac Plavsic

Female Athlete of the Year

Brenda Bowskill

Nikola Girke

Stacie Louttit

Male Athlete of the Year

Paul Davis

Robert Davis

Peter Hall

John McRoberts

Zac Plavsic

Martin Robitaille