Luna Rossa mot Team Emirates New Zealand

Det var en historisk dag på Hauraki Gulfen utenfor Auckland igår da to AC72 for første gang fikk bryne seg mot hverandre.

Publisert Sist oppdatert

- Du lærer raskere når du har en annen båt rundt deg som straffer deg for feilene dine, sa Team New Zealand treneren Rod Davis om treningssesjonen med Emirates Team New Zealand og Luna Rossa Challenge igår.

Italienerne og New Zealenderne var imidlertid ikke alene på banen igår. Oracle Team USA hadde sin observatør Simon Daubney tungt lastet med kameraer og elektronisk utstyr i en følgebåt tett på de to seilbåtene.

Team New Zealand boss Grant Dalton mente det bekreftet at amerikanerne nå er nervøse for hva konkurrentene foretar seg. - Hvis jeg var dem ville jeg vært misunnelig, der er sikkert, sa Dalton. - Jeg ville ha vært bekymret fordi dette i hvert fall kke gjør oss langsommere, sa han.

Det er forventet at forsvarerne Oracle og hovedutfordrer (Challenger of Record) Artemis, som begge er stasjonert i San Fransisco, vil gå inn i et tilsvarende samarbeide, men dette må vente til begynnelsen av januar fordi Oracle båten fremdeles er under reparasjon etter skadene som oppsto etter kullseilingen i oktober.