Thomson og «Hugo Boss» opp på 3. plass

Alex Thomson har utnyttet stillebeltet til sin fordel og er nå for første gang i Vendee Globe seilasen oppe blant tetbåtene.

Publisert Sist oppdatert

Alex Thomson i «Hugo Boss» har sålangt vært den store vinneren i stillebeltet og har tatt inn 80 nautiske mil på ledende Armel Le Cléac´h. Briten gjennomførte i helgen en imponerende reparasjon på båten etter at hydrogeneratoren løsnet og smalt inn i det ene av de to rorene. 

Det har dannet seg en gruppe på seks båter som har opparbeidet et forsprang på de øvrige. Disse vil komme først gjennom stillebeltet og vil trolig øke forspranget ytterligere, når de som de første båtene får med seg lavtrykkene på 40 grader sør.  Da kommer de inn i den østgående jetstrømmen som skal ta båtene gjennom hele sydishavet, helt til Kapp Horn. Det er her den farlige seilingen begynner og erfaringsmessig har det gått noen rigger og kjøler på dette strekket

Bortsett fra Alex Thomsons båt som er fra 2007 og tegnet av Bruce Farr er alle de øvrige båtene i topp seks tegnet av VPLP - Verdier og bygget i 2010 eller senere.

1 Banque Populaire Armel Le Cléac´h  21229.7 nm

2 MACIF François Gabart  + 25.2 nm

3 HUGO BOSS Alex Thomson  + 26.9 nm

4 PRB  Vincent Riou + 29.2 nm

5 Cheminées Poujoulat  Bernard Stamm  + 31.7 nm

6 Virbac Paprec 3  Jean-Pierre Dick  + 35.2 nm

Mike Golding på 7. plass ligger 154 nm bak teten