Jansen selger IMS båten, satser One Design
Jansen selger IMS båten, satser One Design
Jansen selger IMS båten, satser One Design
Jansen selger IMS båten, satser One Design

Jansen selger IMS båten, satser One Design

Bergensseileren Carl Jansen har de siste årene seilt en av de raskeste IMS båtene i Norge, Nå går han fra Botin & Carkeeks 46 foter til Judel/Vrolijks Euro 42, et entypeprosjekt igangsatt av en annen bergenser.

Publisert Sist oppdatert

Bergensseileren Sverre Valeur som idag seiler IMX40 «Ocean Warrior» har i løpet av det siste året utviklet et entypekonsept som ved hjelp av designerne Judel/Vrolijk og båtprodusenten Hanse i Tyskland er blitt til Euro 42, en rendyrket konkurransebåt som initiativtakeren håper skal slå an spesielt i Nordeuropa og Baltikum. De første båtene skal være klare våren 2007 og foreløpig skal initiativtakeren og Jansen ha en båt hver. Euro 42 måler 12.6 m LOA, 11.7 m LWL, 3.6 m bredde og får et dyågående på 2.75 m. Båten veier 4.8 tonn inkl. 2.1 tonn ballast. Seilarealet blir 100 kvm fordelt på 60 kvm storseil og 40.6 kvm fokk. Båten får en asymmetrisk spinnaker på 181 kvm. Pris € 195.000 ex. seil og mva.

Du kan lese mer om båten og prosjektet på www.euro42.org

Jansens båt «2 Obnoxious» som altså nå er til salgs, er bygd i 2001 ved Harvey Yachts i Cape Town, Sør Afrika etter tegninger av Botin & Carkeek. Båten er 46 fot lang. Skroget er bygd i kevlar, riggen er i karbon. Svart mast, svart skrog og hvitt dekk. Båten er bygd for å seile i Spania, innenfor handicap systemet IMS 500. I denne klassen seiler også kong Harald med sin Fram XV. Båten gikk først under navnet Reyes og gjorde det bra i den spanske serien i 2001-2002. Båten ble kjøpt til Norge i sommeren 2004 og har siden vært en flittig deltaker i IMS og LYS regattaer i Bergen ig Oskofjorden der den ved Båten er en siden av kongens Fram XV og Einar Sisseners "Al*Cap*One" er blant de raskeste. Den gjør lett 7-8 knop på kryss, og 10 knop + på lens. Prisforlangende er € 175.000 + mva.

Les mer på www.teamob.no