Prøv deg mot verdens beste

Prøv deg mot verdens beste

Jostein Stordahl og Bjørnar Erikstad er begge funksjonshemmede. Likevel hører de til verdense beste seilere i sine klasser. Nå kian du prøve deg mot dem i 2.4 meter.

Publisert Sist oppdatert

Kommende weekend avvikles for tredje gang Aker Brygge Integrert Cup, som har vist seg å være en utfordrende og spennende regatta-test for de seilerne som tør utfordre våre beste handicapseilere.

Seilasene foregår i 2,4mR, og man seiler etter en sinnrik utslagningsmodell som er utviklet av Peter Norlin. Det spesielle ved modellen, er at man får flere sjanser til videre kvalifisering selv om man blir slått ut i første eller annen runde.

Weekendens regatta vil samle rundt 25 – 30 seilere, blant dem våre ypperste innen 2,4mR-klassen, med landslagsseilerne Bjørnar Erikstad og Jostein Stordahl i spissen. Disse har jo gjennom mange år representert Norge med suksess under Paralympics og i VM for så vel funksjonshemmede som i åpen klasse.

På hva vi kan kalle utfordrersiden, finner vi landslagsseilere som Christoffer Sundby – vinner av Oslo Invitational Cup i nettopp 2,4mR, under Oslo Race Week i juni - og en rekke andre eliteseilere som til sammen vil sloss om et par titalls turer til Vintercupen på Anfi del Mar i februar 2007.

Christiania Seilforening er teknisk arrangør av seilasene, som vil foregå på Oslobanen på Oslo Indre havn lørdag og søndag fra 1100 og utover. Vår folkelige speaker – kjent fra Reiseradioen i hele sommer og nå også Frokost-TV – Pål Thoresen – vil besørge den verbale underholdningen søndag.

Vi har fortsatt noen få plasser igjen før påmeldingene lukkes – ta da kontakt med steff@herbern.no eller på telefon 90011400.

Vi ønsker publikum og seilere velkommen til fine timer på bryggekanten !