Søk i arkivet

Klart for NM i en sann klassiker

Ikke mindre enn 35 båter stiller til start når årets NM for 12,5 kvm går av stabelen i Risør til helgen. Det gjør mesterskapet til et av årets største.

Helgen etter at Risør Trebåtfestival vil trebåtene igjen sette preg på Risør. Dermed ligger alt til rette for et vakkert syn med klassiske båter omkranser Risørs fasade preget av den hvite terhusbebyggelsen Risør Seilforening håper og tror at dette skal trekke mange seilinteresserte til den hvite by ved Skagerrak i helgen. – Favoritt er vel nok en gang Risørseileren Roy A. Johannesen i båten ”Petrellen”. Han har NM gull fra før og er storfavoritter også i år, men også Fritz Lundberg, han også fra Risør Seilforening, som ble Norgesmester i fjor regnes å ville kjempe om gullet. Det regnes også med at et par Ålesundsbåter vil kunne melde seg på i kampen om medaljene. Ellers forventes det et tett felt der mange vil kunne hevde seg. Meteorolologene spår ikke veldig mye vind, så forholdene i Risørs skjærgård kan nok bli ganske utfordrende for seilerne. For tilskuerne fra båter og skjær blir imidlertid forholdene de aller beste. Arrangørene håper at solen kan få skikkelig tak i løpet av dagene og gi seilerne fin solgangsbris på ettermiddagen.
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen