Blå på vei til Fiebåen utenfor Risør
Blå på kryss i kystseilasen ved Arendal
Øyvind Vedeler van Simrad OneStar i sin X-332 Blå.

Simrad OneStar - Vedeler suverén

Shorthandedseilingenas far Øyvind Vedeler satte kronen på verket da han både var først i mål og suverén over all vinner i den første soloseilas av noe format i Norge

Publisert Sist oppdatert

Øyvind Vedeler har til nå imponert mest som primus motor i shorthanded miljøet etter at han trakk igang, først Watski TwoStar, og i år Simrads soloseilas. På den langdryge sistetappen som tok nærmere ett døgn i den lette vinden seilte Vedeler imponerende, og med båten som har et LYS tall på 1.24 var han i mål først av alle, med regattaens største båt, Per Ottar Skaarets X-50 Jokerman som har et LYS tall på 1.45 på plassen bak. Vedeler valgte å gå midt i Skagerrak, mens de fleste av konkurrentene slo seg oppover svenskekysten.

Mens Blå var suveren im klassen og over all, vant Jokerman den største klassen, for båter med LYS over 1.24. I den to manns sterke Mini Transat vant Karl Otto Book og Pluto alle etappene og dermed selvsagt sammenlagt. Bok ble også nr. tre av samtlige på den siste etappen fra Arendal til Fredrikstad.

Vedeler vant dermed Frederik Horns Minnepokal, en 30 cm sølvpokal som Horns familie har skjenket Fredrikstad Seilforening. Frederik Horn vant selv pokalen til odel og eie i 1946 med sin IOD Spurven IV. Pokalen er en vandrepokal som Vedler nå får beholde til neste års regatta.

Vinneren av klassen LYS over 1.24 på den siste etappen ble Geir Inge Juriks, KNS i J/109en JJ FLASH Rolf M. Breistein fra Bergen og Per Ottar Skaaret.

I klassen inntil 1.24 vant altså Blå suverent, men First 31.7 Madonna, Pål Bratbak, Åsgårdstrand og Flying Cloud, en Sweden Yachts 39 med Per Hertzberg.